Što je responzivna web stranica?

Suštinski, responzivna web stranica je onakva kakva bi u današnje vrijeme trebala biti. Najlakše objašnjeno, ukoliko na mobitelu trebate s više prstiju povećavati sadržaj i slično radi se o NERESPONZIVNOJ stranici, starijeg dizajna i takve stranice u najvećem broju klijenti danas zatvaraju nakon prvog klika. Responzivna stranica s druge strane automatski se prilagođava sadržaju i veličini ekrana uređaja kojim se pristupa stranici. To znači da generalno vaša stranica izgleda sadržajno isto na svim platformama, no postoje razlike u razmještaju elemenata na pametnim telefonima, tabletima i desktop monitorima. Naš posao je da vaši korisnici ne trebaju dodatnu interakciju sa stranicom osim pomicanja sadržaja gore dolje i praćenja linkova koji su im prezentirani kako bi pronašli sadržaj koji im je relevantan.

Ako imate staru web stranicu, pogotovo ako je vaša web stranica starija od 10 godina, pravo je vrijeme da počnete razmišljati o novoj web stranici koja odgovara potrebama korisnika.
Relevantnost responzivne web stranice (prilagođavanje sadržaja veličini zaslona) danas je od ključne važnosti, a razlozi za to su:

  • Raznolikost uređaja koji se povezuju s internetom
  • Želja za brzim pristupom informacijama
  • Klijent pristupa vašim podacima u nekoliko klikova
  • Niži troškovi poslovanja
  • Smanjena potreba za različitim aplikacijama
  • Orijentiranost na klijente

Sveukupno Vam daje konkurentsku prednost jer dobar dio današnjih poduzeća nije prilagodio svoju web stranicu modernim standardima i nemaju odgovarajuću web stranicu.

Svaka web stranica koju razvijamo responzivna je i prilagođena današnjim uređajima, a vaši korisnici mogu pristupiti vašim informacijama gotovo svugdje.

Blog